L’àvia extremenya que ha contestat Fernández Vara: ‘Votaré sí a la independència’

  • El vídeo de resposta a l'ex-president d'Extremadura té un gran impacte a la xarxa

VilaWeb
Redacció
03.10.2012 - 17:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Isabel Buján és l’àvia extremenya que viu des de fa seixanta anys a Catalunya i que avui s’ha fet famosa a la xarxa per protagonitzar un vídeo publicat a YouTube en què respon l’ex-president d’Extremadura, el socialista Guillermo Fernández Vara. Vara va dir que Catalunya hauria de ‘retornar’ els 150.000 extremenys que ‘es va endur’ si s’independitza. ‘Ens han tractat molt bé, no me’n penso anar’, diu Buján; i l’engega a pastar fang. En declaracions a RAC-1, a més, ha dit sense dubtar que votaria sí a la independència de Catalunya’.

En una entrevista al programa ‘El món a RAC1’, Buján, que viu ara a Esparreguera, ha explicat que el vídeo li ha gravat el seu nét. I ha declarat: ‘Per què m’ha de dir el que no vull fer? No me’n vull anar a la meva terra, i no és perquè no me l’estimi. Però jo allà gairebé no hi he viscut .Vaig venir aquí de molt petita. Aquí hi tinc els néts, els fills i tota la meva família. Per què he de marxar de Catalunya si me l’estimo? Això no m’ho pot dir un polític, això és manipular la gent. A mi no m’agrada que em manipuli ningú’.

I diu que votaria sí a un referèndum sobre la independència. ‘I no vaig anar a la manifestació perquè ja sóc gran per anar tantes hores caminant. Però els meus fills i néts, tots hi van anar.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any