Mas-Colell defensa que es faci el referèndum ‘com més aviat millor’

  • Mas veu 'perfectament viable' la Catalunya independent · 'Produïm el mateix que Portugal amb 7,5 milions d'habitants', destaca el president

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.10.2012 - 17:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ha defensat la necessitat d’arribar ‘com més aviat millor’ a la situació política que permeti celebrar amb ‘normalitat’ una consulta a Catalunya sobre l’estat propi. Mas-Colell ha afegit que el govern espanyol hauria de fer com Canadà que va guanyar el referèndum de Quebec ‘sense insultar els quebequesos sinó protegint les seves inversions i infraestructures com s’hauria de fer, per exemple, amb el corredor del mediterrani’. El conseller ho ha explicat en una conferència amb empresaris del Círculo Ecuestre que en el torn de preguntes han manifestat la seva ‘intranquil·litat’ per l’escenari polític actual.

Mas veu ‘perfectament viable’ la Catalunya independent

Per la seva banda, Artur Mas ha remarcat avui que una Catalunya independent és ‘perfectament viable’ econòmicament. ‘Produïm el mateix que Portugal, que té deu milions d’habitants, amb set milions i mig. Tenim una economia equivalent a la de països relativament petits d’Europa. I, a més, tenim una grandíssima capacitat d’obrir-nos a l’exterior, amb empreses amb inversions a fora, amb la força del turisme, amb inversió estrangera…’, ha declarat (vídeo). I ha defensat que es pugui convocar el referèndum dins dels pròxims quatre anys.

Ho ha explicat així: ‘És fonamental que en la legislatura vinent els catalans exerceixin el dret de decidir el seu futur. I en l’horitzó hi ha de caber l’estat propi per Catalunya. No podem renunciar a formular el futur en termes d’un estat propi dins la UE, amb ponts amb l’estat espanyol i amb altres estats europeus’.

I ha afegit: ‘Haurem de contactar amb governs d’Europa i del món per preparar el referèndum’, preveient una negativa de l’estat espanyol ha acceptar de negociar les condicions de la consulta.

D’una altra banda, Mas s’ha tornat a queixar qeu els governs autonòmics carreguin el pes de la reducció del dèficit, i que hi hagi de fer en educació, sanitat i serveis socials. I ha demanat que l’objectiu de dèficit de l’any vinent es situï en l’1,5%, i no pas el 0,7%.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any