El govern espanyol vol pagar a col·legis privats de Catalunya i les Illes perquè hi ensenyin en castellà, segons El Mundo

  • Segons aquest diari, el Ministeri d'Educació firmaria convenis amb centres privats finançats amb subvencions estatals

VilaWeb
Redacció
03.10.2012 - 10:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol estudia pagar a col·legis privats perquè ensenyin en castellà a les comunitats autònomes amb llengua cooficial on ‘les autoritats es neguen a oferir una educació vehicular en aquest idioma’, segons que han avançat fonts del Ministeri d’Educació espanyol al diari El Mundo. En concret, s’estudia l’opció de firmar convenis amb centres privats perquè ofereixin classes en castellà a les comunitats bilingües ‘si no garanteixen aquest dret’, finançats amb subvencions estatals. La intenció és ‘resoldre aquesta legislatura el problema d’alguns pares, sobretot de Catalunya i les Illes, que no poden elegir la llengua d’aprenentatge dels seus fills’, diu el diari.

En la mateixa entrevista a Telemadrid on deia que l’augment de l’independentisme es relaciona amb el model d’educació catalana, el ministre d’Educació, José Ignacio Wert, va assegurar que el seu departament està ‘fermament decidit’ a garantir el dret constitucional dels pares a elegir la llengua d’aprenentatge dels fills: ‘Aquesta legislatura, aquest tema tindrà una resolució pràctica, perquè el problema no és què diu la llei, que diu ben clar que tot alumne té dret a una educació vehicular en castellà, sinó que es farà efectiu aquest dret. Jo garanteixo que ho farem’.

Entre les vies per aconseguir-ho, segons El Mundo, la firma d’acords amb centres d’educació privada és l’opció més probable. El mateix diari assegura que els serveis jurídics del departament fan ara mateix un informe per a analitzar els possibles problemes competencials de la fórmula, perquè la gestió d’educació és transferida a les comunitats.

VÍDEO: Wert relaciona l’augment de l’independentisme amb l’educació catalana

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any