Els mossos i la policia espanyola deixen clara la seva fidelitat en cas de conflicte

  • La delegada del govern espanyol amenaça la Generalitat amb la policia espanyola · I els mossos recorden que deuen fidelitat a la Generalitat i els fets de la República

VilaWeb
Redacció
03.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 14 d’octubre farà vuitanta anys que el president de la Generalitat republicana, Francesc Macià, va ordenar el desplegament dels Mossos d’Esquadra per tot el territori català. La guerra del 36-39 va frustrar aquest primer intent de reconstituir l’històric cos de policia, sorgit en un primer moment al començament del segle XVIII. El portaveu dels mossos, Joan Miquel Capell, va recordar ahir que, quan va esclatar el conflicte amb Espanya, la policia catalana va ser fidel al president i a la Generalitat.

Una exposició commemora al Palau Robert de Barcelona aquesta data.

La delegada del govern espanyol, Maria de los Llanos de Luna, va dir justament ahir, en un acte amb els policies espanyols que encara hi ha a Catalunya, que eren la força que caldria per a imposar la constitució espanyola, si el govern de la Generalitat feia un referèndum o declarava la independència.

Ara, el conseller d’Interior, Felip Puig, no va voler opinar sobre les declaracions de Llanos de Luna; solament va dir que la delegada era del PP i que les seves opinions ‘devien ser coincidents‘ amb les del vice-president del Parlament Europeu, Alejo Vidal-Quadras. Però abans d’inaugurar l’exposició dels mossos va recordar que la policia catalana estava al servei del país i que una de les estructures d’estat que desitjava la majoria dels catalans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any