Rafael Blasco s’aferra a l’escó malgrat l’encausament per corrupció

  • És encausat en la investigació de la trama que malversava fons públics destinats a cooperació quan ell era conseller

VilaWeb
Redacció
02.10.2012 - 13:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del PP a les Corts Valencianes, l’ex-conseller Rafael Blasco, ha decidit d’abandonar el càrrec però es nega a deixar l’escó de diputat, després d’haver estat encausat pel Tribunal Superior de Justícia del País Valencià pel presumpte malversament de fons públics per a ajudes a la cooperació. Blasco ha recordat que va posar el seu càrrec a disposició del grup popular, quan la jutgessa ja va veure-hi indicis de delicte, i va delegar les funcions a Rafel Maluenda.

L’ex-conseller presentarà formalment la dimissió com a portaveu en la primera reunió del consell de direcció del grup que es farà demà, abans que no comenci el ple de les Corts.

El TSJ del País Valencià es va declarar el 5 de setembre competent per investigar el cas, pel qual ja hi ha vint-i-set encausats i un empresari a la presó.

S’investiguen presumptes subvencions concedides a ONGs per la desapareguda Conselleria de Solidaritat i Ciutadania, dirigida per Rafael Blasco, entre els anys 2008 i 2011. Tècnicament, a banda de frau en subvencions i malversació de fons públics, els suposats delictes inclouen blanquejar diners, suborn o falsedat documental.

La fiscalia considera que hi ha ‘indicis fonamentats’ de la participació de Blasco en els fets que investiga el jutjat.

Informació relacionada:

Els detalls de la trama que ha fet caure Blasco

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any