Francesc Ribera, Titot: ‘La nostra veu en defensa de la independència i el socialisme dels Països Catalans ha de ser present en el procés constituent’

  • Debat obert a la CUP sobre una candidatura per al 25-N

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.10.2012 - 11:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CUP ha de ser present en aquestes eleccions, perquè és possible que s’obri algun tipus de procés, que no sabem ben bé quin serà perquè no se’ns ha aclarit, però que pot estar relacionat amb la secessió d’Espanya.

L’esquerra independentista és qui té més clar que un procés de secessió ha d’anar acompanyat de la creació d’un nou model d’estat que no copiï els errors capitalistes i que el nou estat hauria de tenir en compte que en cas que les quatre províncies de la comunitat autònoma de Catalunya se separessin d’Espanya això no seria pas el final de la independència del conjunt del país, perquè encara hi hauria més de la meitat del territori sota domini espanyol, i una part sota domini francès.

Per això, perquè som els que sempre hem tingut més clar aquests paràmetres i creiem que la nostra sobirania passa per la independència i el socialisme dels Països Catalans, crec que en el procés constituent  aquesta veu hi ha de ser, per reforçar que això no quedés oblidat.

Tothom té els mateixos dubtes, que passen pel fet que entenem que presentar-nos a les eleccions no s’hauria d’entendre com que renunciem a la nostra estratègia de construir la unitat popular, que és la base. Que ningú no pensi que pretendríem pujar de divisió, perquè el nostre treball ha de continuar essent la construcció d’aquesta xarxa i que la presència a la institució del parlament servís només per donar veu i ajudar en l’estratègia d’aquest treball de crear la unitat popular. Els dubtes sobre aquesta qüestió han pesat, però a mi em sembla que la gent té molt clar que això no és així, que el treball ha de continuar essent el mateix i que els parlamentaris en favor de la unitat popular seran una eina.

Hi ha poc temps per parlar amb altres formacions. El calendari és el que és. Tenim la virtut de ser assemblearis i el preu que en paguem és que hem de mantenir el nostre ritme en benefici de la coherència assembleària. Això fa que no puguem plantejar la possibilitat de fer coalicions. També és cert que el primer cop que hom es presenta, el més normal és que ho faci sol per poder mesurar la seva força, si no seria difícil establir en relació a quin valor es pacta aquesta coalició.

Francesc Ribera és regidor de la CUP de Berga.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any