Les amenaces de Vidal Quadras arriben al Financial Times

  • El diari recull la sortida de to del vice-president de l'eurocambra i la de Mayor Oreja

VilaWeb
Redacció
02.10.2012 - 11:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Financial Times segueix de ben a prop el procés polític a Catalunya, i avui es fa ressò dels primers sondatges publicats sobre la intenció de vot a les eleccions al parlament del 25 de novembre, que apareixen enmig ‘d’un augment de la temperatura política’. En aquest sentit remarca les amenaces del vice-president de l’eurocambra, el popular Alejo Vidal Quadras, que demanava que un general de brigada intervingués Catalunya, i les paraules de Mayor Oreja comparant el nacionalisme català amb ETA.

‘Els comentaris [de Vidal Quadras], de seguida van tenir ressò en un país que té l’experiència d’un cop d’estat fallit perpetrat per guàrdia civils el 1981, van ser condemnats per eurodiputats catalans’, diu el prestigiós diari econòmic. I també recull les paraules d’ahir d’Artur Mas, demanant als ciutadans ‘que no tinguin por perquè el procés serà del tot pacífic’.

I agafa unes declaracions del candidat del PSC a les eleccions, Pere Navarro: ‘Per una banda, hi ha el PP, que vol tornar a un sistema cetralista; i en l’altra, el president català ens pot portar a un procés il·legal’.

Sobre els sondatges amb la intenció de vot de cara al 25-N, el diari destaca que CiU és a prop de la majoria absoluta, que el PSC i el PP, ‘tots dos anti-independentistes’, pateixen un retrocés important’, i que ERC i Solidaritat augmentarien representació.

Més informació:

Vidal Quadras exigeix a Rajoy l’ús de la coacció contra Catalunya

Una plataforma ultra amb Vidal Quadras i Ortega Lara demana la intervenció de Catalunya si hi ha referèndum

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any