Es mor una corredora de l’Ultramarató dels Cavalls del Vent

• Kilian Jornet, amb rècord, i Núria Picas s'imposen en una prova marcada per la pluja i el fred

30.09.2012 - 12:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una participant en la quarta Ultramarató de Muntanya dels Cavalls del Vent s’ha mort de matinada a la zona de la Serra Pedragosa, segons que ha informat l’organització de la prova. La víctima, la sabadellenca Teresa Farriol, va ésser traslladada a la una de la matinada a l’hospital de Berga, on no es va poder fer res per salvar-li la vida. A la duresa de la prova, que recorre 84 quilòmetres del Parc Natural del Cadí-Moixeró amb un desnivell positiu de més de 6.000 metres, s’hi van afegir ahir unes condicions meteorològiques molt complicades, amb pluja intensa i temperatures baixes, que va causar moltes baixes per hipotèrmia, fins i tot entre els corredors capdavanters.

Tot i que l’organització no ha explicat oficialment la causa de la mort, algunes informacions d’agències parlen de sobreesforç.

Els organitzadors han decidit suspendre el lliurament de premis d’avui al matí en senyal de dol i han convocat un minut de silenci en la seva memòria, a la plaça Porxada de Bagà.

Kilian Jornet fa el rècord

El corredor Kilian Jornet, tot i decidir a última hora de participar en la cursa, va guanyar la dura prova de 84 quilòmetres amb rècord inclòs: 8.42.22. Jornet no havia guanyat mai la cursa i ahir ho va aconseguit malgrat un temporal de pluja, vent i fred que va comportar l’abandonament de la majoria del miler de participants. Es calcula que van acabar la prova menys de dos-cents corredors.

En categoria femenina es va imposar Núria Picas, que va celebrar la victòria amb l’estelada (foto i foto).