Crides per un Camp Nou independentista al Barça-Madrid

  • L'ANC també vol aprofitar la gran audiència del partit de diumenge vinent per a transmetre al món el missatge sobiranista

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.09.2012 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Diumenge es disputarà al Camp Nou el primer Barça-Madrid de la lliga espanyola, un dels partits amb més audiència del món. D’aquí ve que, per a aprofitar-ho, no parin d’augmentar les crides a clamar-hi per la independència de Catalunya. L’última i de més abast és la de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que proposa omplir d’estelades l’estadi i a cridar ‘independència’ a partir del minut 17 i el segon 14, una referència simbòlica al 1714. La crida no es limita al Camp Nou, sinó que s’estén a tots els camps i pavellons on hi hagi partits durant el cap de setmana.

L’ANC també ha anunciat per al cap de setmana ‘una acció per a transmetre un missatge clar al món: que Catalunya vol ser el proper estat d’Europa’.

Més crides

La proposta de l’ANC sorgeix arran de les nombroses crides que, sobretot per internet, han circulat els últims dies en vista al partit del Barça-Madrid de diumenge. Per exemple, n’hi ha que apel·len a omplir el Camp Nou d’estelades amb l’etiqueta #CampNouPleDEstelades i amb l’esdeveniment Anem al Camp Nou amb estelada.

També hi ha una crida a cantar ‘Els Segadors’ al minut 17.14 de cada part. Fins ara, durant els primers partits a l’estadi, en aquest minut que vol recordar l’any 1714 una bona part dels afeccionats llançaven crits d’independència. El cant dels Segadors, l’impulsa a través d’aquest esdeveniment en Daniel Pierrá, un noi a qui les forces de seguretat van confiscar una estelada al Santiago Bernabéu i ho va denunciar amb vídeo, i que també va patir els escorcolls indiscriminats de seguidors barcelonistes quan anaven amb autobús, el maig passat, cap al Santiago Calderón de Madrid, per jugar la final de Copa amb l’Athletic. Ho va relatar a VilaWeb en aquesta notícia.

Cal recordar que l’etiqueta #CampNouPleDEstelades va aparèixer al final d’agost en resposta a la justificació del govern espanyol de la confiscació d’estelades als estadis. Posteriorment, a mitjan setembre, el públic assistent a l’estadi del Barça va començar a cantar independència en ple partit, una iniciativa espontània que més tard s’ha establert als minuts 17.14 de cada part.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any