El govern espanyol amenaça de fer servir tots els instruments per frenar una consulta a Catalunya

  • El PP pensa a tipificar com a delicte la convocatòria d'un referèndum

VilaWeb
Redacció
28.09.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-presidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría va dir ahir que l’executiu de Mariano Rajoy estava disposat a fer servir tots els instruments per a frenar una consulta a Catalunya; i que el govern espanyol no solament tenia tots els instruments jurídics i judicials per a frenar la consulta sinó que els faria servir.

En la mateixa línia s’havia manifestat poques hores abans la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal; concretament, havia dit que no descartava de tornar a tipificar com a delicte la convocatòria d’una consulta sobre la independència.

Ho deia en referència a l’editorial del Mundo, que ahir demanava que es modifiqués el codi penal per incloure-hi la convocatòria de referèndum i detenir el president Mas en cas que ho fes. Cospedal va amenaçar amb ‘tots els instruments que hi hagi a l’abast’ per evitar una consulta que diu que és ‘rotundament il·legal’ i va dir que el govern espanyol ‘no consentirà que un dirigent polític incompleixi la legalitat emparant-se en el que vulgui’.

 

Informació relacionada:
Pedro J. Ramírez demana que es pugui detenir Mas si convoca el referèndum

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any