Notícies

Dimecres  26.09.2012  21:38

La Garriga, població d'Albert Rivera, es declara també 'territori català lliure'

Hi han votat a favor CiU, Acord, Solidaritat i ICV

Men?ame
 

L'Ajuntament de la Garriga ha aprovat en el ple d'aquesta tarda la moció presentada per Acord i Solidaritat per declarar el municipi 'territori català lliure'. Hi han votat a favor CiU, Acord, Solidaritat i ICV; i ho han fet en contra el PSC i el PP. La Garriga és d'on és originari el diputat de Ciudadanos, Albert Rivera, una de les veus més bel·ligerants contra la independència de Catalunya.

Actualment ja són 45 els ajuntaments que han aprovat aquesta moció per declarar-se 'territori català lliure', tal com es pot comprovar en aquest llistat.

Ripoll, Igualada i Vilafranca es declaren 'territori català lliure'

El degoteig de municipis del Principat que es declaren 'territori català lliure' continua. Ahir mateix, el ple de l'Ajuntament de Ripoll va aprovar una moció en aquest sentit, presentada a proposta de l'Assemblea Nacional Catalana. També demana a les institucions que comencin un procés de separació d'Espanya i la creació d'un estat català en el marc europeu. Hi van votar en favor els regidors de CiU, ERC i PxC, mentre que el PSC s'hi va oposar perquè la proposta no preveia un referèndum. Dues capitals més de comarca, Vilafranca del Penedès i Igualada, també es van declarar 'territori català lliure i sobirà'.

En el cas de Vilafranca, la moció va prosperar amb els vots en favor de la CUP, ERC, ICV-EUiA i CiU, que va proposar com a condicionant per donar-hi suport una versió simplificada, sense el punt que defensava la unitat dels Països Catalans. Per la seva banda, el PSC i el PP hi van votar en contra, com també van fer en una altra moció que demanava que es pengés l'estelada a la façana de l'ajuntament permanentment.

El ple de l'Ajuntament d'Igualada, per la seva banda, va aprovar una moció de declaració d'Independència de Catalunya impulsada pels partits de govern de la ciutat, CiU i ERC-RCat, en què s'instava al parlament a 'ordenar la transició fins a la constitució formal de l'estat català'. El text va rebre els vots favorables de l'equip de govern i del PSC, mentre que ICV s'hi va abstenir i el PP i PxC hi van votar en contra.

Manlleu va ser el quart municipi que ahir va aprovar de declarar-se 'territori català lliure i sobirà', amb el suport d'ERC, ICV i CiU, mentre que el PSC s'hi va abstenir i els tres regidors de PxC hi van votar en contra. Els socialistes de Manlleu van presentar una moció que reclamava un referèndum i la reforma de la constitució espanyola per modificar l'article 2 sobre la indissoluble unitat de la nació, que va ésser tombada per l'equip de govern, d'ERC i ICV.

Men?ame