L’Espai ETC presenta la seva temporada de teatre i cinema

  • Cineclub Vic, Ventall Teatre i l’Associació de Veïns del Remei ofereixen cicles d’espectacles culturals

VilaWeb
Redacció
26.09.2012 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dimecres es va presentar la segona temporada de programació cultural de l’equipament públic de teatre i cinema Espai ETC. L’Associació de Veïns del Barri del Remei, Ventall Teatre i Cineclub Vic van presentar els seus cicles de programació que oferiran des de l’Espai ETC.

L’acte va comptar amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Joan López, que va valorar molt positivament l’experiència de “cogestió entre l’administració pública i les entitats privades” de l’Espai ETC. En aquest sentit, López va dir que “en els moments de crisi actual, s’imposa la idea del cooperativisme entre organismes i, l’Espai ETC, gestionat per una societat a tres bandes, n’és un exemple amb molts bons resultats”.  El tinent d’alcalde també va avançar que les futures negociacions que s’obriran amb La Caixa, propietària del local, seran amb l’objectiu de “mantenir les condicions actuals” vista la important funció cultural i social que realitza l’equipament.

Per la seva banda, el president de Cineclub Vic, Quim Crusellas, va explicar que aquest primer trimestre de programació engloba 23 sessions, 13 de les quals de Cineclub i Filmoteca, 4 del cicle Cineclub Frik i Pantalla Oberta (dijous) i 6 de Cineclub Xic (diumenges). Per altra banda, Crusellas va avançar que, en col·laboració amb Ventall Teatre, es projectarà al mes de desembre un film italià entorn a la temàtica dels Pastorets.

Des de Ventall Teatre, el seu president, Xevi Font, va destacar que la programació de la companyia es divideix en dos eixos: l’un, portar a l’escenari de l’Espai ETC produccions teatrals de grups de la comarca així com d’altres indrets de Catalunya: “Ens hem posat en contacte amb la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya per oferir-los aquest espai perquè vinguin a presentar les seves obres”, va manifestar. I, en segon lloc, va detallar les propostes que la companyia té previst interpretar aquest any: els Pastorets en dates nadalenques, l’organització d’un cicle de “matxs d’improvisació”,  diverses “master class” els matins de dissabte i l’estrena de dos espectacles, un dels quals de producció pròpia i escenificat per la branca jove de la companyia, Fificomsom.

Finalment, des de l’Associació de Veïns del Remei, que gestiona el servei de bar de l’Espai ETC, va anunciar que seguiran programant el cicle de concerts Estéreo, que ja es va iniciar la passada primavera.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any