Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  26.09.2012  11:15

El Mundo esgrimeix l'amenaça militar

Recorda a Mas l'advertiment d'una associació ultra de militars espanyols d'intervenir en cas de secessió

Men?ame
 

L'editorial d'avui del diari el Mundo, dirigit per Pedro J. Ramírez, que porta per títol 'Mas, condemnat al fracàs o a cometre delictes', adverteix que l'estratègia presentada pel president Artur Mas ahir, amb la convocatòria d'eleccions per avançar en l'autodeterminació, és 'summament perillosa'. I va força més enllà: 'Mas ha començat un camí molt perillós que el pot portar a no aconseguir res del que pretén o al trencament de la legalitat constitucional que suposaria una consulta per l'autodeterminació. Això implicaria entrar en l'àmbit delictiu, tal com una associació de militars li va advertir abans-d'ahir'.

L'editorial fa una referència directa al comunicat de l'Associació de Militars Espanyols (AME) de dilluns, en què alertava del perill de l'independentisme català i de 'l'actitud del president de la Generalitat de Catalunya i els membres separatistes del seu parlament' per la unitat d'Espanya. Aquesta associació demanava que els representants de l'estat, el govern espanyol i els tribunals, apliquessin 'les facultats legals' que els atorga la constitució, per aturar 'qualsevol mena de secessió'.

I deia que ho fessin 'sense que les forces armades es vegin en la irremissible i gravíssima tesitura de complir escrupolsament i estricta la missió que la carta magna els atorga de garantir la sobirania, independència i integritat territorial de la nostra pàtria'.

I afegien: 'Si haguessin d'actuar, no hi hauria d'haver cap dubte que els que han permès, participat o col·laborat en arribar a aquesta (…) amenaça de fractura d'Espanya, per comissió, omissió o profit dels seus càrrecs constitucionals, hauran de respondre amb tot el màxim rigor de tan greu acusació d'alta traïció davant dels tribunals en l'àmbit de la jurisdicció castrense'.

Cal recordar que el director del diari madrileny, Pedro J. Ramírez, va publicar el 16 de setembre un article titulat 'Els dos finals de l'acudit' en què apel·lava a l'article 8 de la constitució espanyola per a evitar la independència de Catalunya, i instava el govern espanyol a reforçar l'exèrcit per a impedir-ho.