Escomesa contundent de la policia contra els concentrats al congrés espanyol

  • Hi ha, pel cap baix, 26 detinguts i 64 ferits · Uns sis mil concentrats a la porta del Congrés n'han demanat la dissolució

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.09.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia espanyola va escometre ahir amb molta contundència els manifestants concentrats a prop del congrés espanyol de Madrid. La primera escomesa va ser quan alguns dels concentrats van provar de retirar les barreres que impedien el pas al congrés. Tot plegat es va acabar amb 64 ferits i 26 detinguts. Més tard va haver-hi més atacs de la policia.

Els convocants, la Coordinadora 25-S i la Plataforma En peu, exigeixen la dissolució del govern i que es comenci a redactar una nova constitució.

Ahir de matí, ben d’hora, prop de 1.400 agents de la policia espanyola van ocupar els voltants del congrés a Madrid. Les manifestacions van ser convocades per diverses organitzacions vinculades al moviment dels indignats, que van fer una crida a circumdar el congrés amb la finalitat d’aconseguir ‘la dissolució de les corts, la dimissió en ple de l’executiu i l’obertura d’un nou procés constituent, per tal de posar fi a un sistema parlamentari poc participatiu i a la política neoliberal d’austeritat imposada pels mercats financers en detriment de la gent’.

El diputat d’EUPV al congrés espanyol Ricardo Sixto es va queixar de l’assetjament policíac que suposava l’operatiu muntat a Madrid. ‘La gent va amb el carnet a la boca!’. Sixto va explicar a Twitter que s’havia negat a identificar-se a la porta del congrés, després d’haver-ho fet ja prèviament, en el perímetre exterior.

El 15-M, també al parlament català

A Barcelona el 15-M va voler fer una rèplica d’aquesta protesta de Madrid al parlament català, amb el suport de les assemblees del 15-M, Democràcia Real Ja de Barcelona, i grups com En Lluita i Feministes Indignades, etc. Concretament, un centenar d’indignats van fer una protesta al Parlament de Catalunya, just el dia que començava el debat de política general.

L’Acampada de Barcelona ha publicat un dossier en què explica la iniciativa, que es vol fer coincidir amb la protesta que es farà al congrés espanyol a les sis de la tarda. El comunicat del 15-M fa: ‘Després de l’acció de protesta, a les vuit del vespre, hi haurà una assemblea entre els participants per fer un seguiment de l’acció d’abast nacional [vol dir de tot l’estat] i decidir-ne la continuïtat.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any