Les primàries tornen a sacsejar el PSC

  • Tura anuncia que vol ser candidata · Navarro no aclareix si convocarà primàries · Nadal desestima la vice-presidència del parlament

VilaWeb
Redacció
25.09.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La diputada del PSC Montserrat Tura ha anunciat que es presentaria a les primàries del partit –si es fan– per a ser candidata a la presidència de la Generalitat. Tura, que és part del sector catalanista del PSC, ha demanat al primer secretari, Pere Navarro, que mantingui les primàries, encara que Artur Mas avanci les eleccions al parlament.

Un altre dels aspirants a candidat a la presidència de la Generalitat, el paer en cap de Lleida, Àngel Ros, és contrari a les primàries si hi ha eleccions abans de la primavera vinent, perquè no hi hauria temps de fer-les.

Però Tura diu: ‘Estic disposada a concórrer-hi perquè hi hagi primàries i perquè hi hagi la possibilitat de més d’un candidat… Que jo sàpiga ara no hi ha cap candidat. En Pere Navarro no s’ha postulat.’

Al programa Matí a 4 Bandes, Tura ha afegit més arguments a la presentació de la candidatura: ‘El partit de Pere Navarro i el meu són diferents. Si no, jo no sentiria la necessitat de concórrer a unes primàries.’

Navarro, per la seva banda, s’ha limitat a dir que en el procés de designació del candidat hi hauria transparència, però no ha deixat clar si hi hauria primàries.

La renúncia de Nadal

Per una altra banda, el diputat del PSC Joaquim Nadal, que fins a principi de mes era president del grup parlamentari socialista, ha desestimat de ser vice-president de la mesa, en lloc d’Higini Clotas, com havia proposat el primer secretari, Pere Navarro, que vol restructurar la direcció socialista de la cambra.

La decisió de Nadal, feta pública per Catalunya Informació, arriba la vigília del començament del debat de política general al parlament, enmig de rumors d’un possible avançament electoral. La legislatura pot ser a punt d’acabar, si és bo el pronòstic d’eleccions anticipades a la tardor, i Nadal ja ha dit que la lesgislatura vinent no es presentaria com a diputat.

En aquest debat de política general Clotas sembla que renunciarà l’escó, com va decidir quan va saber que volien substituir-lo; d’entrada s’hi va oposar, perquè, diu, no va ser pas investit en el càrrec per la direcció del partit, sinó per tots els partits del parlament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any