Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  25.09.2012  06:00

El PSOE ensopega amb el federalisme

Elena Valenciano desmenteix Rubalcaba: ara toca 'aprofundir el model autonòmic dins el marc constitucional'

Men?ame
 

La vice-secretària general del PSOE, Elena Valenciano, ha desmentit el secretari general dels socialistes espanyols, Alfredo Pérez Rubalcaba, que ahir va declarar que era partidari d'aplicar a un model federal a Espanya i, si calia, canviar la constitució. Però, segons Valenciano, el PSOE no vol reformar la constitució, sinó aprofundir en el model autonòmic, 'sempre dins el marc constitucional'.

Per Valenciano, cal 'el consens de tothom' per a fer canvis, i 'aprofundir en el model autonòmic pot assemblar-se més a un sistema federal'.

En una entrevista a la cadena Ser parlant del futur de Catalunya Rubalcaba va dir que era partidari 'd'avançar cap a un model federal' semblant al d'Alemanya, i si aquest model no encaixava en la constitució espanyola, que 'caldria canviar-la'.

Per Rubalcaba aquest model és una alternativa a la via independentista i al recentralisme del govern de Rajoy: 'Hi ha un model federal que és el final de camí que nosaltres vam començar amb l'estat autonòmic.'

El PP ja s'ha declarat absolutament contrari a aquest model: El PP ho deixa clar: ni parlar-ne, de model federal.