Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  25.09.2012  06:00

Cinquanta anys de 'la nit tràgica' del Vallès

L'aiguat del 25 de setembre del 1962 a la comarca va emportar-se més de set-centes vides

Men?ame
 

El 25 de setembre de 1962 la comarca del Vallès va viure una nit tràgica. En tres hores hi van caure més de dos-cents litres per metre quadrat i els rius, rieres i torrents es van desbordar. A conseqüència de l'aiguat hi hagué milers d'afectats, entre aquests set-cents morts, si no mil i tot.

La pitjor tragèdia natural recent del país és recorda enguany en un seguit d'actes i accions, com ara el bloc La nit tràgica.

Mantingut pels museus de la conca del riu Ripoll, amb el suport de la Diputació de Barcelona i del Museu d’Història de Catalunya, s'hi aplega tota la documentació i la informació de les activitats organitzades a les ciutats afectades: Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Terrassa i Sabadell. Hi ha exposicions a la majoria de municipis i webs especials, i s'han publicat des del documental Les veus de la tràgedia a dossiers com el del setmanari Presència, amb testimonis presencials i entrevistes amb investigadors de l'aiguat, que en revelen molts detalls. El programa '30 minuts' també va emetre el 1987 el reportatge Aiguats 62: la catàstrofe més gran.

Més informació a VilaWeb Sabadell.