Una associació de militars espanyols amenaça d’actuar en cas de secessió de Catalunya

  • Diu que l'exèrcit hauria d'intervenir si abans no ho fa el govern espanyol i la justícia

VilaWeb
Redacció
24.09.2012 - 16:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Associació de Militars Espanyols (AME) ha emès avui un comunicat en què alerta del perill de l’independentisme català i de ‘l’actitud del president de la Generalitat de Catalunya i els membres separatistes del seu parlament’ per la unitat d’Espanya. Aquesta associació, que enguany compleix vint-i-cinc anys d’existència, demana que els representants de l’estat, el govern espanyol i els tribunals, apliquin ‘les facultats legals’ que els atorga la constitució, per aturar ‘qualsevol mena de secessió’.

I diu que ho facin, ‘sense que les forces armades es vegin en la irremissible i gravíssima tesitura de complir escrupolsament i estricta la missió que la carta magna els atorga de garantir la sobirania, independència i integritat territorial de la nostra pàtria’.

I afegeix: ‘Si haguessin d’actuar, no hi hauria d’haver cap dubte que els que han permès, participat o col·laborat en arribar a aquesta (…) amenaça de fractura d’Espanya, per comissió, omissió o profit dels seus càrrecs constitucionals, hauran de respondre amb tot el màxim rigor de tan greu acusació d’alta traïció davant dels tribunals en l’àmbit de la jurisdicció castrense’.

Aquesta associació ja ha tingut pronunciaments anteriorment sobre la defensa de la unitat d’Espanya. Per exemple, durant el procés d’aprovació de l’estatut de Catalunya, el 2006, en què va defensar el tinent general José Mena Aguado, que va dir que l’exèrcit hauria d’intervenir si l’estatut sobrepassava els límits de la constitució. Aquest punt de vista era oposat a l’altra associació de militars espanyols, l’Associació Unificada de Militars Espanyols (AUME), que defensava el càstig imposat a Mena Aguado per les seves declaracions.

Qui és l’AME? L’AME, una associació de militars ultra i nostàlgica del franquisme


Informació relacionada:

Un coronel amenaça públicament Catalunya amb una intervenció militar

El coronel Alamán, investigat per amenaces i apologia al genocidi del poble català

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any