Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  24.09.2012  15:56

El PSOE es fa un embolic amb el federalisme

Elena Valenciano desautoritza Rubalcaba i diu que ara toca 'aprodundir el model autonòmic dins el marc constitucional'

Men?ame
 

La vicesecretaria general del PSOE, Elena Valenciano, ha desautoritzat avui el secretari general dels socialistes espanyols, Alfredo Pérez Rubalcaba, que havia declarat al matí que era partidari ara d'aplicar un model federal a Espanya i, si cali, canviar la constitució. Valenciano, en canvi, ha dit que el PSOE no vol pas una reforma de la constitució, sinó aprofundir en el model autonòmic, 'sempre dins del marc constitucional'.

En una conferencia de premsa després de l'executiva d'avui, Valenciano ha remarcat que cal 'el consens de tothom' per fer canvis. 'Aprofundir en el model autonòmic pot assemblar-se més a un sistema federal', ha dit sobre les declaracions de Rubalcaba.

Rubalcaba havia dit que era partidari d''avançar cap a un model federal' semblant al que té Alemanya, i havia apuntat que si aquest model no encaixava en la constitució espanyola 'caldria canviar la constitució'. Rubalcaba ha fet aquestes declaracions en una entrevista a la cadena Ser en el marc del debat sobre el futur de Catalunya.

Diu ara ara aquest model el planteja com una alternativa a la via independentista i al recentralisme del govern de Rajoy. 'Hi ha un model federal que és el final de camí que nosaltres vam començar amb l'estat autonòmic', ha dit Rubalcaba.

El PP ja s'ha pronunciat absolutament contrari a aquest model: El PP ho deixa clar: ni parlar-ne, de model federal