El PP ho deixa clar: ni parlar-ne, de model federal

  • Ataca el PSOE per proposar ara un canvi de la constitució i es presenta com a garant de la unitat d'Espanya

VilaWeb
Redacció
24.09.2012 - 13:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Partit Popular ha reaccionat de seguida a les paraules del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que ha proposat ara un model federal i, si cal, un canvi de la constitució espanyola. ‘És una greu irresponsabilitat’, ha dit la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal. ‘El PP garanteix als espanyols, tant si és al govern com a l’oposició, que defensarà la unitat de tots els espanyols, que defensarà la unitat d’Espanya’, ha afegit.

La dirigent popular ha ironitzat amb el sobtat i novedós plantejament d’Alfredo Pérez Rubalcaba, que fins ara no s’havia mostrat explícitament favorable a un model federal a l’estat espanyol. ‘En aquests moments que el PSOE sembla que de cop i volta se li acut això de l’estat federal i la ruptura de la constitució. A part de ser una gran irresponsabilitat, sembla una fórmula per estar dins del debat polític’.

A més, els presidents de governs autonòmics del PP han subscrit, una setmana abans de la conferència de presidents autonòmics convocada per Rajoy, que no pensen donar suport a una reforma del sistema de finançament de les comunitats, i han defensat el sistema autonòmic actual.

Rubalcaba diu ara ara aquest model el planteja com una alternativa a la via independentista i al recentralisme del govern de Rajoy. ‘Hi ha un model federal que és el final de camí que nosaltres vam començar amb l’estat autonòmic’, ha dit Rubalcaba.


Informació relacionada:

Rubalcaba parla ara de federalisme i de canviar la constitució

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any