Almenara penja la #senyerainfinita

  • La població de la Plana Baixa desplega una senyera de 270 metres quadrats al castell

VilaWeb
Redacció
23.09.2012 - 12:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Grups de joves d’Almenara (La Plana Baixa) van desplegar ahir la que deu ser una de les senyeres més grans de la història. La bandera de 270 metres quadrats va lluïr tot el dia des del castell, per a commemorar un fet semblant esdevingut ara fa just deu anys. En l’acte han participat també representants de diversos partits polítics i associacions tant de La Plana com del Camp de Morvedre.

L’acció havia estat convocada a través de les xarxes socials i coincidia amb el primer dissabte de festes. La senyera, que ha portat el hasthtag #senyerainfinita a través de twitter es va desplegar tot ahir i serà portada a València per a la manifestació del 9 d’octubre.

L’enorme bandera era visible des de quilòmetres i especialment des de l’autopista. El Partit Popular d’Almenara ha protestat per l’acció i després ho han fet també diversos membres destacats d’aquesta organització.

Els promotors de la iniciativa, en canvi, s’han declarat satisfets de com ha anat i han afirmat que la #senyerainfinita és el símbol de la potència del nacionalisme valencià tant a Almenara com a la Plana.

La reacció als mitjans de comunicació escrits de Castelló ha estat molt curiosa: tant el diari local Mediterraneo com les edicions castellonenques d’El Mundo i Las Provincias han coincidit en anomenar “catalana” (ôbviament, en el sentit restrictiu del Principat de Catalunya) aquesta  senyera quatribarrada. Ara bé, pel que fa a l’autoria, mentre les edicions locals dels diaris de València i de Madrid no parlen dels autors –segons ells, el PP local li ha demant a l’alcalde socialista que ho investigue– des de Mediterràneo no es dubta sobre la seua atribució, amb un titular, en espanzol, que diu “El BLOC Jove d’Almenara penja una bandera catalana en el castell”.

A més, per altra banda, ha estat també el BLOC Jove, en aquest cas el del Baix Maestrat, qui ha penjat avui una altra senyera, aquesta estelada, al castell de Xivert, a Alcalà, dins de la seua Marxa per la Pau.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any