El Casal Independentista el Forn de Girona denuncia ‘l’entrada intimidatòria de dos agents secrets’

  • Segons el Forn, dos agents secrets van saludar alguns assistents pel seu nom i els van assegurar que els coneixien molt bé

VilaWeb
Redacció
22.09.2012 - 11:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Casal Independentista El Forn de Girona denuncia que ahir dos agents secrets de la brigada d’informació de la policia espanyola van entrar al seu local, van prendre dues cerveses i, en acabat, van començar a saludar pel seu nom a diversos dels assistents al local i els van dir que els coneixien molt bé i que sabien perfectament a què es dedicaven

Aleshores, segons el relat dels responsables del casal independentista, ‘les persones interpel·lades, estranyats de no conèixer aquelles dues persones, els van preguntar qui eren i, els policies, que presumptament anaven beguts, es van identificar com a policies nacionals’. Tot seguit, els responsables del Casal van exigir-los que sortissin del local. Segons expliquen els membres del casal, ‘els agents, després de continuar provocant el personal, van abandonar el Casal no sense abans causar desperfectes al lavabo’.

El Casal Independentista El Forn i Alerta Solidària consideren que els fets són especialment greus perquè confirmen ‘allò que fa temps que venim denunciant, que és l’existència de fitxers policíacs il·legals amb informació actualitzada de persones compromeses socialment i nacional sense cap més raó que la vigilància política’. I consideren també que ‘els fets demostren la permissivitat dels agents de la policia espanyola, cos residual al Principat de Catalunya, per actuar, intimidar i vexar persones que viuen a les nostres viles i ciutats’.  

Per això, El Forn i Alerta Solidària reclamen a la delegació del govern i a l’Ajuntament de Girona que iniciïn una investigació perquè s’aclareixin els fets i s’identifiquin i es sancionin els dos policies autors dels fets. A més, exigeixen a l’Ajuntament que ‘faci les actuacions pertinents per evitar que uns fets tant greus com la intimidació de diversos ciutadans per la policia tornin a passar a la ciutat de Girona’. Finalment, ‘vist el comportament d’aquest cos, demanem al govern municipal que deixi de convidar a la policia nacional espanyola a qualsevol acte públic i que iniciï els contactes i les negociacions per aconseguir el desmantellament d’aquest cos a la ciutat’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any