El debat sobre la independència a Aljazeera, transcrit i traduït al català

  • Hi van participar el diputat Alfred Bosch i els professors universitaris Clara Ponsanti i Carles Muntaner

VilaWeb
Redacció
21.09.2012 - 14:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptora i editora Liz Castro ha publicat la transcripció i traducció del debat que dilluns va emetre la cadena Aljazeera sobre la independència de Catalunya al programa ‘The Stream‘, sota el títol ‘Adéu Espanya?‘. A més, el vídeo es pot mirar amb subtítols clicant el botó ‘cc’ de Youtube. La traducció l’ha fet Jaume Soler, un català que viu a Nova York.

‘Catalunya serà el pròxim nou estat europeu? Un milió i mig de catalans van sortir als carrers de Barcelona la setmana passada per demanar la independència’, comença dient la cadena. Per parlar-ne, va convidar el diputat d’ERC al congrés espanyol Alfred Bosch, la professora d’Economia de la Universitat de Georgetown, Clara Ponsanti, i el professor de la Universitat de Toronto, Carles Muntaner. Des de dimarts, el debat ja es pot veure en diferit (vídeo).

La web del programa, a més d’oferir el vídeo, acompanya la informació amb un extens reportatge, en què s’exposen les dades del dèficit fiscal i l’evolució creixent de l’independentisme, segons les dades del Centre d’Estudis d’Opinió. També recull el documental ‘Spanish secret conflict’, de Sobirania i Progrés, sobre la independència de Catalunya:

També el discurs de Pau Casals a l’ONU:

Unes declaracions de Pep Guardiola a favor de les seleccions catalanes:

…i el vídeo del documental ‘Adéu, Espanya?’, de Dolors Genovès:

Informació relacionada: La premsa internacional es fa ressò de la multitudinària manifestació independentista

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any