Compte enrere per la ILP hipotecària

  • Poc més d'un mes de la data d'entrega del mig milió de signatures · Algunes fonts confirmen que el FROB ordenarà accelerar les execucions i els desnonaments per la creació del 'banc dolent'

VilaWeb
Redacció
20.09.2012 - 19:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 31 d’octubre finalitza el termini de 6 mesos del qual disposen els promotors de la Iniciativa Legislativa Popular per obtenir les 500.000 signatures necessàries perquè el congrés espanyol pugui debatre’n el text, que pretén modificar la legislació hipotecària incorporant-hi la figura de la dació en pagament de forma retroactiva, aplicar una moratòria als desnonaments i generalitzar mesures de lloguer social per la població afectada. Aquesta recta final arriba justament quan sembla que les condicions dels centenar de milers d’afectats podria complicar-se encara més.

Jornada estatal

Els propers 6 i 7 d’octubre tots els nuclis de l’estat de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca han convocat coordinadament una ‘recollida de signatures massiva’ als carrers de les principals ciutats espanyoles, amb l’objectiu de garantir que s’arriba al mínim necessari. La PAHC, que la setmana anterior va reivindicar l’empaperament de totes les oficines del Banco Santander el passat divendres, també sortirà al carrer per sumar-se a la convocatòria.

Un ‘banc dolent’ letal

Després que durant aquest curs i mig de mobilitzacions la PAHC -com la resta de nuclis- hagi aconseguit un gran nombre de dacions i condonacions de deute gràcies a la pressió exercida amb repetides accions a les entitats bancàries i amb múltiples negociacions i després d’haver mogut l’equip de govern local a culpabilitzar els bancs i exigir-los solucions, una notícia que encara no ha estat valorada per la plataforma podria dificultar encara més la tasca de negociació dels afectats amb els bancs rescatats amb diners públics a través del FROB. Segons ha informat El Confidencial, les caixes espanyoles intervingudes o nacionalitzades no podran negociar amb els clients que no poden fer front al pagament de la hipoteca. El FROB hauria donat l’ordre d’accelerar les execucions hipotecàries i les ordres de desnonament als jutjats per tenir aviat la informació sobre els béns immobles als que haurà de donar sortida el futur ‘banc dolent’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any