Àngel Ros vol una estructura d’estat per Catalunya reconeguda a Europa

  • I proposa una relació bilateral amb Espanya

VilaWeb
Pere Cardús i Cardellach
20.09.2012 - 01:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El paer en cap de Lleida i potencial candidat a les primàries del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Àngel Ros, vol que Catalunya tingui una estructura d’estat reconeguda a Europa i una relació bilateral amb Espanya.

Ho diu en un piulet de Twitter, en resposta a una pregunta sobre si vol un estat propi que asseguri als catalans de tenir, com a tals, un lloc a Europa.

Ros diu que si hagués de triar entre ‘independència i ‘sacrifici etern’, diria ‘Europa’, després d’admetre que ‘l’estat vol recentralitzar’. Però: ‘Ens cal unitat i projecte de país, i no separar mai els projectes nacional i social… Catalunya té el dret de decidir el seu futur. Ara toca el pacte fiscal i un canvi profund de les relacions entre Catalunya i Espanya amb una reforma constitucional.’

Ros ja va demanar dimarts al PP i al PSOE que reformessin la constitució espanyola per a poder ‘superar l’estat de les autonomies i el ‘cafè per a tothom’ i donar cabuda a això que ell creu que cerquen els catalans: un nou marc de relacions amb l’estat. Segons el paer en cap de Lleida i un dels dirigents visibles del sector més catalanista del PSC, els catalans volen establir ‘una relació amb Espanya’ de caràcter bilateral, no pas ‘una relació amb disset comunitats autònomes’.

Ros també veu que unes eleccions avançades a aquesta tardor impedirien al PSC de fer les primàries com les tenia previstes per a poder connectar amb la societat: obertes a tothom, i no tan solament als militants i simpatitzants del partit.

 

Més informació: Navarro demana un ‘tracte bilateral preferent’

Pere Navarro: ‘No a la independència’

Editorial de Vicent Partal: D’on ixes tu, Navarro?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any