Els EUA consideren ‘admirable’ el debat ‘pacífic i democràtic’ sobre la independència de Catalunya

VilaWeb
Redacció
20.09.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ambaixador dels Estats Units a Espanya, Alan D. Solomont, considera ‘admirable’ que el debat sobre la independència, obert arran de la manifestació de l’Onze de Setembre, sigui ‘pacífic i democràtic’. Solomont va dir ahir, en una reunió amb els periodistes a Barcelona, que les empreses amb interessos econòmics a l’estat estaven preocupades per les tensions entre Catalunya i Espanya, si bé confiava que hi hauria una resolució basada en l’estabilitat. També va explicar que havia parlat amb el president de la Generalitat, Artur Mas, sobre les relacions entre Catalunya i Espanya.

Aquesta posició contrasta amb l’actitud de Juan Carlos que, en una carta publicada a la web de la casa reial espanyola, va cridar dimarts a la unitat dels espanyols bo i oposant a la independència els ‘valors que havien brillat en la transició’.

‘En un temps en què la gent de tot el món lluita per expressar-se, veure els espanyols expressar-se i debatre temes difícils com aquest és admirable i més si es fa d’una manera pacífica, democràtica i responsable’, va dir Solomont. També va manifestar respecte per la democràcia espanyola i va recordar que els anys 70 no s’hi permetien les grans manifestacions. En fi, va celebrar que la manifestació independentista de l’Onze de Setembre es vagi desenvolupar pacíficament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any