La Lliga Regionalista i Convergència per les Illes confluiran en un sol partit

  • Jaume Font i Josep Melià explicaran avui els detalls de la nova formació

VilaWeb
Redacció
19.09.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Lliga Regionalista de les Illes Balears i Convergència per les Illes han arribat a un acord i confluiran en un sol partit que constituirà ‘un únic espai de centre autonomista’ de les Illes, segons que diuen. Els detalls de la nova formació, els explicaran avui a la premsa els dirigents de totes dues formacions: Jaume Font i Josep Melià.

L’acord és el resultat d’un acostament que va començar després de les últimes eleccions parlamentàries. Aleshores les executives de la Lliga i de CxI van obrir un termini de reflexió conjunta per a explorar una possible confluència. ‘Les converses mantingudes han fructificat en un acord satisfactori per a totes dues parts, i permet d’establir unes bases sòlides per a constituir una única formació política, amb una única estructura i un sol missatge polític clar i transparent.’

La Lliga i CxI aspiren a mobilitzar ‘un ampli segment de la societat illenca moderada’, allunyada d’extremismes’ i compromesa amb un projecte d’autogovern que ‘asseguri l’autonomia, el benestar, el progrés econòmic i la cohesió social’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any