La Marató fotogràfica de patrimoni del Pla d’Urgell premiarà les millors fotografies

  • El dissabte, dia 22, es vol fotografiar els 200 elements patrimonials de la comarca

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Viquipèdia pren el Pla d’Urgell, la primera Marató fotogràfica del patrimoni de la comarca, es a punt per aquest dissabte, dia 22. Les fotografies dels 200 monuments susceptibles de ser fotografiats entraran en un concurs amb diferents modalitats i premis.

La proposta fotogràfica, emmarcada en el projecte Wiki Loves Monuments, té per objectiu fotografiar tot el patrimoni monumental del Pla d’Urgell en una sola jornada i carregar-lo al repositori digital Wikimedia Commons. Des d’aquest espai les imatges estaran disponibles per a tot aquell que desitgi fer- ne ús, respectant sempre el reconeixement de l’autoria.

La llista dels monuments a fotografiar es troba a http://ca.wikipedia.org/wiki/Portal:Wiki_Loves_Monuments/Pla_d%27Urgell.

Concurs

La proposta s’ha pogut dur a terme gràcies al suport de diverses revistes editades a la comarca, així com els principals mitjans de comunicació comarcal i un seguit d’empreses i institucions. Al mateix temps ho fa en forma de concurs, on la millor fotografia serà premiada amb un vol en l’avioneta de l’Escola de vol La Serra. A més, també es premiaran, entre altres, la millor fotografia realitzada amb un telèfon mòbil i la millor fotografia elaborada amb filtres d’Instagram. També es reconeixerà el participant que carregui un major número de fotografies. Entre els premis es compten entrades a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell, al Museu dels Vestits de Paper i a sessions del Teatre lʼAmistat, a més de cistells de fruita o lots de publicacions.

Nou entitats comarcals convocants

L’organització, amb el suport d’Amical Viquipèdia, corre a càrrec de nou entitats del Pla d’Urgell, entre les que destaquen els revistes locals L’Esclat (Golmés), Barret Picat (Linyola), Carrilet (Bellvís) i L’Avenç (Palau d’Anglesola), els diaris digitals VilaVeb Mollerussa i Territoris.cat, el Casal Popular l’Arreu, el Consell Comarcal, l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà, que és qui va iniciar la proposta.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interès general al Fòrum del Pla d’Urgell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any