El sindicalisme alternatiu prepara una nova jornada de vaga

  • CGT anuncia la convocatòria d'una aturada de 24 hores en tots els sectors el proper 31 d'octubre

VilaWeb
David Garcia
18.09.2012 - 10:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’agreujament de les condicions socials a causa de les reformes aprovades pels governs estatal i autonòmic porten a diversos sindicats a plantejar-se una nova convocatòria de vaga. Esperen aprofitar el clima de mobilització que es va viure a la vaga general del passat mes de març. La CGT, que ja ha convidat les grans centrals sindicals a sumar-s’hi, espera trobar també aquest cop el suport d’altres sindicats petits o sectorials així com dels moviments socials.

Tot i l’amplia mobilització que es va veure als carrers de tot l’estat en l’ultima jornada de vaga general, el govern central es va negar a modificar cap punt de la reforma laboral que va ser aprovada finalment el 28 de juny amb el suport de CIU i UPN. Aquest fet va portar a alguns sindicats (CGT, CNT, COBAS, COS, IAC…) a plantejar-se la convocatòria d’una nova vaga general aprofitant les experiències de lluita i sense esperar la decisió de CCOO i UGT al respecte.

Vagues en diversos sectors i nova convocatòria de vaga general

L’inici de curs ha estat marcat per la vaga de professors la setmana passada els dies 12 i 3 de setembre convocada per CGT i la coordinadora interzones i amb seguiment desigual depenent del centre educatiu. Més ressò ha tingut l’aturada del passat dilluns en el sector del transport public especialment en les línies de rodalies de RENFE.

En aquest context, el sindicat CGT ha anunciat per al proper 31 d’octubre una aturada de 24 hores en tots els sectors. En declaracions a aquest mitjà, un representant de la Federació Local de CGT Sabadell ha anunciat el següent: “Som conscients que malgrat haver crescut, encara som un sindicat petit, es per això que realitzarem aturades a les empreses on tinguem força. El 31 ha de ser l’inici d’una serie de mobilitzacions fins que es tombi la Reforma Laboral i es freni la política antisocial de Mas i Rajoy” respecte a l’actuació dels sindicats majoritaris al respecte ha afirmat “seria una bona noticia que hi participessin perquè així la mobilització tindria més força, tanmateix no podem sempre dependre del que faci CCOO i UGT, això ens deixa sense capacitat de maniobra precisament quan els treballadors hem de respondre amb més força a les agressions del Govern i la Patronal”.

Pel que fa a CNT, un representant del Sindicat d’Oficis Varis de Sabadell ha afirmat que encara no tenen una posició al respecte. Tanmateix esta segur que CNT recolzara la jornada de vaga “sigui convocant una jornada de lluita o sigui convocant els nostres afiliats també a la vaga”.

Sabadell Lluitant

A Sabadell durant la passada vaga, a més de la manifestació de CCOO i UGT, la plataforma Sabadell Lluitant, formada per la CGT, el Moviment popular i altres col·lectius de la ciutat, va convocar un seguit de mobilitzacions, que van culminar amb una manifestació de més de 5000 persones pels carrers del centre de la ciutat. Prèviament els mossos van intervenir contra els piquets d’aquesta plataforma amb el resultat de 6 persones detingudes, una dada que s’eixamplaria posteriorment amb la detenció el 18 de juliol de sis persones més per els fets ocorreguts durant la vaga.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any