La Setmana del Llibre en Català tanca amb un augment del 50% de les vendes

  • Una bona part de l'èxit, deguda a la tornada al centre de Barcelona

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.09.2012 - 18:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Albert Pèlach, president de la comissió organitzadora de la Setmana del Llibre en Català ha valorat en clau d’èxit la d’enguany, que és la que feia trenta, clausurada a migdia: un augment del 50% de vendes més que no l’any passat, amb una facturació de 200.000 euros, i uns 20.000 participants en les dues-centes activitats programades durant els deu dies que ha durat la Setmana.

Pèlach ha explicat: ‘La participació en les activitats programades ha estat gran i molt integrada a l’activitat comercial. Hem venut més de 13.000 llibres de 10.000 títols diversos, que sumats a la venda de revistes i subscripcions representa un volum de negoci de 200.000 euros; és a dir un 50% més que no pas l’any passat. Hi ha afavorit el nou emplaçament a l’avinguda de la Catedral, que enguany la meitat dels dies de la Setmana han estat festius i que el temps ens ha acompanyat.’

‘El que el públic busca a La Setmana és el fons editorial i per això la compra és molt variada. La Setmana té vocació d’ampliar l’espectre de lectors en català, fent-los descobrir autors i llibres del seu interès’, també ha explicat Pèlach. Tanmateix, els llibres més venuts han estat títols molt vinculats amb l’actualitat. Segons informa l’organització de La Setmana, el llibre més venut ha estat ‘Lliures o Morts’ (Columna), de Jaume Clotet i David de Montserrat, seguit de ‘Memòria d’uns ulls pintats’, de Lluís Llach, que va fer l’única presentació d’aquest seu primer llibre a La Setmana. En l’àmbit de la traducció, els més venuts han estat els de la trilogia de ’50 ombres d’en Grey’ (Rosa dels Vents), d’Erika Leonard James.

Aquest any La Setmana ha celebrat el trentè aniversari i ho ha fet amb el retorn al centre de Barcelona, a la Plaça de la Catedral, ubicació clau per entendre l’augment tan important de vendes. El certament literari es troba en procés de consolidar un model que s’acosta al forma de fira literària, que l’organització proposa com La Ciutat de la Lectura, amb la participacio directa d’editors, llibreters i distribuïdors, que han organitzat més de dues-centes activitats.

Enguany el Premi Trajectòria ha estat per al periodista Lluís Permanyer. L’acte de lliurament del premi va ser un dels de més èxit de La Setmana, juntament amb l’homenatge que Màrius Serra va dedicar a Avel·lí Artís Gener, Tísner, així com la presentació de la novel·la de Lluís llach, i els actes protagonitzats per Lloll Bertran amb Celdoni Fonoll i Jaume Barberà. Durant la Diada, La Setmana va desplegar un llibre blanc gegant on més de mil lectros hi van deixar els seus comentaris.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any