Pere Navarro: ‘No a la independència’

  • Defensa un 'encaix federal' · Diu quem, sota el govern de CiU, 'Catalunya és el laboratori de la dreta'

VilaWeb
Redacció
16.09.2012 - 14:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘No som independentistes. No a la independència!’, ha clamat el primer secretari del PSC, Pere Navarro, en la seva intervenció a la cloenda de la Festa de la Rosa del partit a Gavà. Després de defensar un ‘encaix federal de Catalunya i Espanya’ ha dit que el seu partit no volia ‘ni l’espanyolisme ranci de Sánchez Camacho i Rajoy ni el messianisme independentista acomplexat d’Artur Mas’.

‘El federalisme és la unitat des de la llibertat dels pobles que en formen part’, i s’ha dirigit a Alfredo Pérez Rubalcaba per dir-li que ‘per tal que el federalisme avanci a Catalunya, ha d’avançar també a la resta d’Espanya’. 

Navarro ha carregat contra el govern català i les retallades, i ha dit que en aquests últims dos anys, des que CiU va arribar al govern, ‘Catalunya ha estat el laboratori de la dreta’. També ha defensat que quan el PSC era al govern ‘va aconseguir el millor estatut i el millor finançament’.  

‘Volem que la gran majoria de Catalunya aparegui i deixi de ser silenciosa’. Ha demanat més polítiques fiscals perquè els rics paguin més i per ajudar les classes mitjanes a sortir de la crisi, i ha retret que el govern faci pagar per dur carmanyola a l’escola i alhora elimini l’impost de successions.

A l’aplec hi han assistit dirigents del sector catalanista del partit, com Marina Geli, Montserrat Tura, Àngel Ros i també Joan Ignasi Elena. Però no s’hi ha vist ni Ernest Maragall ni Joaquin Nadal.

Rubalcaba: ‘Si volen trencar, ens trobaran en contra’

Per la seva banda, el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit a Artur Mas que si plantejava la independència, es trobaria amb l’oposició del PSOE. ‘Estem oberts al diàleg, però si volen trencar, ens trobaran en contra’.

‘Catalunya sortirà de la crisi amb la resta d’Espanya i Europa o no sortirà’, ha afirmat Rubalcaba, que ha considerat paradoxal que PP i CiU es trobin enfrontats en la qüestió de l’independentisme ‘quan porten un any pactant retallades en educació, sanitat o drets laborals’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any