Otegi: ‘Érem a punt d’estimbar-nos i ara l’independentisme pot ser hegemònic’

  • El diari Gara avança uns fragments del llibre-entrevista que publicarà a final de mes

VilaWeb
Redacció
16.09.2012 - 09:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Si avui algú em demanés consell sobre quines vies fer servir en qualsevol circumstància, li diria amb claredat que les vies de lluita pacífica i desobedient, tant per qüestions ètiques com polítiques’, diu Arnaldo Otegi. El diari Gara avança avui alguns fragments del llibre-entrevista amb el dirigent independentista basc que sortirà publicat el 28 de setembre (podeu llegir ací un dels capítols del llibre).

En ‘El temps de les llums‘, Otegi parla de les circumstàncies del col·lapse del procés negociador entre el 2005 i el 2007, del debat intern de l’esquerra independentista basca, la nova estratègia i el paper de la comunitat internacional. ‘Ens vam fer càrrec de la direcció de la nau i vam virar el timó 180 graus. No va ser fàcil, però és important comprovar que avui tots naveguem en el mateix vaixell’.

Explica que en aquell moment pronosticava que l’esquerra abertzale era a punt d’estimbar-se contra la costa’, però en canvi, ‘avui l’independentisme es troba en disposició de lluitar per ser hegemònic al país’.

‘Si he afegit dolor, ho sento de tot cor’

Sobre les víctimes, recorda que l’esquerra abertzale ha reconegut el dolor causat. ‘I jo vull anar més enllà, i dir que si en la meva condició de portaveu he afegit dolor, sofriment o humiliació a les famílies de les víctimes de les accions armades d’ETA, els voull demanar des d’aquí les meves sinceres disculpes, acompanyades d’un ‘ho sento’ de tot cor’.

‘Som en condicions de superar la fase de resistència, volem guanyar’

Otegi també reflexiona sobre la nova organització política, la crisi i la necessitat de ‘repensar-ho tot’ per elaborar una alternativa radical, integral i global: ‘El procés d’alliberament nacional i social ha aconseguit unes condicions de maduresa suficients com per superar la fase de resistència i passar a la fase de materialització dels nostres objectius. És possible guanyar, i volem guanyar’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any