L’Olleria reuneix, de nou, Ovidi i Fuster

  • En la presentació del CD 'A dos de val', amb vint músics i cantants

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.09.2012 - 17:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Enguany es compleixen 70 anys del naixement d’Ovidi Montllor, i 90 del de Joan Fuster. Aquests aniversaris, que durant tot l’any s’estan commemorant amb moltes i diverses celebracions, en tenen una en forma de disc que homenatja tots dos i que recull una jornada que ja els va unir a l’Olleria l’any 1993.

El cantant Paco Muñoz ha editat el CD ‘A dos de val’ que recull l’actuació que Ovidi Montllor va fer a l’Olleria el 1993, on va fer un recital de poemes de Joan Fuster, un any després de la mort de l’escriptor de Sueca. El disc conté les lectures originals de l’acte, musicades per Albert Ortega ‘Bertomeu’ i amb l’acompanyament d’altres cantants, com ara Hugo Mas, Lluís Miquel, Carles Llinares (Batà), Pau Alabajos, Vicent Torrent, Rafa Xambó, Eva Dénia, Ovidi Twins, Carraixet… i el propi Paco Muñoz.

Aquest diumenge 16 de setembre, a les 7 de la vesprada, es farà una presentació del disc al cinema Goya de l’Olleria, justament al mateix espai en què fa 19 anys hi va haver l’homenatge a Fuster i on es va enregistrar el recital. En l’acte hi participaran Pau Alabajos, Batà, Salvador Bolufer, Dani Miquel, El Diluvi, Rafael Estrada, Aitana Ferrer, Carme Juan, Enric Murillo, Hugo Mas, Juli Mira, Paco Muñoz, Albert Ortega, Andreu Valor i Rafa Xambó, presentats i conduïts per Amàlia Garrigós i Francesc Mompó. Organitzat pel col·lectiu l’Olla, compta amb la col·laboració de VilaWeb Ontinyent i de l’Ajuntament de l’Olleria, l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida i Consolat de Mar.

El 3 d’abril de 1993, Ovidi Montllor va participar en el darrer dels actes en homenatge a Joan Fuster que el Col·lectiu l’Olla va organitzar durant quatre caps de setmana a l’Olleria. Ovidi va fer un recital de poesia de Fuster, en una de les seues darreres aparicions en públic. En aquell acte també hi va ser protagonista Paco Muñoz, qui va interpretar ‘Campanades a Morts’ de Lluís Llach, acompanyat de la banda de música de l’Olleria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any