Arenys de Munt torna a dreçar un full de ruta cap a la independència

  • Demana al Parlament de Catalunya que comenci 'el procés per a constituir l'estat català abans de l'11 de setembre de 2014'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.09.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple de l’Ajuntament d’Arenys de Munt ha declarat el municipi ‘territori català lliure i sobirà’. És el vuitè municipi que ho fa, però la moció (pdf) aprovada ahir al vespre va més enllà: es declara ‘interlocutor de la comunitat internacional’ i insta el Parlament de Catalunya a proclamar la independència. En un ple al qual van assistir més de dues-centes persones, el municipi que va fer néixer les consultes sobre la independència, ahir féu exactament tres anys, ha fet un pas més en el mateix sentit, desafiant la legalitat espanyola.

Segons Josep Manel Ximenis, batlle de la vila, la declaració aprovada pel ple municipal implica el començament de la institucionalització del procés d’independència. Diu que la voluntat del poble s’ha expressat en les consultes municipals i en les tres grans manifestacions que hi ha hagut aquests últims anys i que ara han de prendre el relleu les institucions del país.

Arenys, capdavantera de les consultes, emprèn d’aquesta manera el procés formal i institucional i convida la resta d’ajuntaments a sumar-s’hi.

Declaració de l’estat català i constitució d’un govern d’unitat nacional

La moció –aprovada amb els vots de la CUP, ERC i CiU– insta el Parlament de Catalunya a ‘consultar la ciutadania, per via de referèndum’ i a començar ‘el procés per a declarar i constituir l’estat català abans de l’Onze de Setembre de 2014’.

També demana de ‘constituir immediatament, aquest mateix any 2012, un govern d’unitat nacional, de transició a la independència, que prepari totes les estructures institucionals necessàries de l’estat català’ i que aquest constitueixi un registre mercantil, una hisenda pròpia, un banc nacional i una administració fiscal i de justícia independents.

A més, preveu d’eliminar tots els símbols de l’estat espanyol i estableix que el 12 d’octubre, diada de la hispanitat, sigui laborable.

Converses directes amb les institucions internacionals

Finalment, demana a les institucions internacionals d’obrir converses amb una representació dels municipis declarats lliures i sobirans, i sol·licita l’empara del govern, del parlament i de la comunitat internacional ‘pels possibles i previsibles obstacles i impediments que pugui posar l’estat espanyol’.

El text és part de la ‘declaració d’independència del Principat de Catalunya conjunta entre el Parlament de Catalunya i els ajuntaments catalans’ que van presentar ahir al matí els promotors de les consultes municipals sobre la independència Josep Manel Ximenis, Alfons López Tena i Uriel Bertran; un full de ruta per a proclamar l’estat català el 2014.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any