Els socialistes reclamen una solució política al problema de la gestió dels residus

  • Exigeixen al president de la Mancomunitat que autoritze de manera immediata la construció de la planta de reciclatge

VilaWeb
Redacció
13.09.2012 - 17:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general dels socialistes de la Vall d’Albaida, Jorge Rodríguez, i la vicesecretària comarcal, Eva Tormo, han comparegut aquest dijous davant els mitjans de comunicació per reclamar del president de la Mancomunitat, Filiberto Tortosa, una posició concreta i activa davant el problema de la gestió dels residus comarcals. Els responsables del PSPV-PSOE demanen al president que impulse una solució definitiva que, al seu entendre, passa per donar a la Vall un tracte singular amb el manteniment del pla de minimització dins el Consorci de Residus.

A hores d’ara, tal com han recordat Rodríguez i Tormo, el Consorci de Residus a què legalment ja pertany la Vall d’Albaida pot procedir a cobrar la taxa per la gestió dels residus, cosa que pot duplicar el pagament dels ciutadans que la paguen també als seus ajuntaments pel servici que ofereix la Mancomunitat. Han recordat que després de la sentència judicial contrària a la Mancomunitat, l’1 de juliol va entrar en vigor el període transitori per a l’aplicació d’aquesta taxa sense que el compromís d’jornar-lo de la consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, s’haja realitzat.

Per als socialistes, l’única solució al problema de la gestió dels residus és política: donar un tracte singular a la Vall d’Albaida i mantenir el seu pla de minimització com a pla parcial. Per això, exigeixen al president de la Mancomunitat ‘una defensa activa’ dels interessos de la comarca, i que autoritze de manera immediata l’empresa Recisa a construir la planta de reciclatge prevista en el pla de minimització. A més, reclamen que inicie els tràmits per posar en marxa l’ordenança per cobrar directament als veïns el servei abans que no ho faça el Consorci, i que presente una renúncia formal de la Mancomunitat a pertànyer al Consorci.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any