Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  13.09.2012  12:12

El Tribunal Suprem espanyol anul·la la concessió de les TDT locals adjudicades pel Consell

La majoria de la quarantena de televisions es van concedir a empreses relacionades amb el PP

Men?ame
 

La sala tercera del Tribunal Suprem espanyol (TS) ha anul·lat les quaranta-dues adjudicacions de televisió digital terrestre (TDT) local atorgades pel Consell el 30 de desembre de 2005. La sentència, que avança el País, és fruit del recurs de cassació presentat per TeleElx, que va quedar-se sense llicència. L'anul·lació es basa en el fet que el Consell va delegar la ponderació i valoració de les ofertes presentades a l'empresa Doxa Consulting, que 'no té les notes d'objectivitat i imparcialitat pròpies dels òrgans tècnics de l'administració'.

El TS també indica que en la resolució del 30 de gener de 2006 del conseller de Relacions Institucionals i Comunicació, Esteban González Pons, on s'adjudicaven les concessions, 'no reflecteix la valoració feta per Doxa Consulting'.

La majoria dels quaranta-dos canals privats que finalment van obtenir llicència de TDT eren mitjans de comunicació afins al PP, com Mediamed Comunicación Digital de José Luis Ulibarri, la més beneficiada per la concessió. Ulibarri és encausat en el cas Gürtel.

'La fi d'un atac a la democràcia i la llibertat d’expressió'

La diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha reaccionat ràpidament a la sentència: 'Amb la decisió de revocar les concessions de TDT locals que va realitzar el govern de Camps el 2005, el Tribunal Suprem espanyol posa fi a un dels principals atacs a la democràcia i la llibertat d’expressió que s’han registrat al País Valencià.'

'El govern atorgà les llicències de TDT a empreses que incomplien de manera evident els terminis d’emissió o el plec de condicions per no emetre programació local, però comptaven amb el requisit fonamental per al PP: ser mitjans afins a la Conferència Episcopal o a l’extrema dreta, entre els quals es troben també empreses relacionades amb la trama Gürtel', afegeix la diputada.

Mollà recorda que l'aleshores conseller de Relacions Institucionals, González Pons, 'va posar en marxa tota esta operació per a perpetuar l’ideari del PP, adjudicant quaranta de les quaranta-dues llicències a mitjans de tendència conservadora'. Per contra, afegeix, tant el govern de Camps com el de Fabra 'han marginat i assetjat televisions amb una reconeguda trajectòria professional i que emetien programació local, com TeleElx, InfoTV, Gandia TV i Localia, cosa que ha minat la pluralitat informativa'.

També ha anunciat que el grup de Compromís a les Corts ha sol·licitat una interpel·lació al ple i ha demanat la compareixença del conseller de Presidència, José Císcar, per a saber quina serà la política que posi en marxa a partir d’ara el govern del PP arran de la sentència del TS.

Men?ame