S’ha mort Paco Candela

  • Advocat i històric dirigent independentista de la Safor, membre de Nova Germania i del PSV, militant del PSAN, va ser tinent de batlle de Gandia

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.09.2012 - 11:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui s’ha mort a Gandia Paco Candela, un dels referents del nacionalisme valencià a la Safor. Paco Candela va ser tinent de batlle de Gandia i havia estat un dels fundadors de Nova Germania, l’inicipient embrió del valencianisme d’esquerres. El 1974 va ser entre els primers a implantar el PSAN al País Valencià, partit en el qual ha militat fins la seua mort. 

Francesc Candela Escrivà va néixer a Gandia l’any 1937. Llicenciat en dret el 1962 ha estat al llarg d’aquestes dècades un dels advocats de referència de la Safor, tant per la seva activitat privada com per la defensa de tot tipus de causes polítiques. 

La seva activitat política va començar en la clandestinitat a Nova Germania, embrió del valencianisme polític d’esquerres i el PSV. El 1974 quan el PSAN s’implanta al País Valencià Candela hi entra a formar part. Fins la seva mort hi va seguir militant, ara també a Solidaritat Catalana per la Independència. El 1979 va ser elegit regidor de l’Ajuntament de Gandia en les primeres eleccions democràtiques i hi va ser tinent de batlle. 

També va ser un dels fundadors de la Llibreria Concret de Gandia, entre moltes altres iniciatives culturals i cíviques.

El PSAN ha emès un comunicat on afirma que ‘Paco Candela ha estat un home valent, treballador, generós i entranyable, bon amic delsamics i profundament compromès amb la llibertat del seu poble’. Compromís també ha fet públic un comunicat on recorda Candela ‘per la seua fermesa en la defensa de les seues conviccions ideològiques però, també, pel seu inquebrantable tarannà democràtic’. Diverses personalitats com l’escriptor Josep Piera o el pintor Antoni Miró, gran amic de Francesc Candela, han expressat també el seu condol. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any