Enrenou a TVE pel menyspreu a la Diada

  • La informació sobre la manifestació es va emetre al minut 20 de l'informatiu del vespre

VilaWeb
Redacció
12.09.2012 - 22:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La direcció de comunicació de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) ha reconegut que ‘hi va haver un error’ en l’ordre de col·locació de la notícia sobre la manifestació independentista de l’Onze de Setembre a la segona edició dels informatius. Diu que l’error va ser de ‘valoració’ en l’informatiu del vespre, però que la resta de jornada ‘la cobertura de la diada va ser impecable’.

Els òrgans vinculats a la redacció i als treballadors de RTVE han expressat la seva disconformitat amb el tractament de la notícia. El consell d’informatius de l’ens públic ha denunciat que la segona edició dels informatius, la del vespre, ‘va relegar’ la notícia de la manifestació independentista.

El consell d’informatius és un òrgan escollit pels periodistes de la corporació per vetllar pel rigor i l’objectivitat de les notícies. Ha dit que la notícia va ser relegada ‘tant en els titulars com en l’informatiu, endarrerint-la fins al minut 20, per darrere de notícies llunyanes i menys significatives’.

‘Aquest tractament vulnera la primera línia del ‘Manual d’estil de RTVE’: La principal raó de ser de RTVE és el dret de tots els ciutadans de disposar d’una informació veraç i independent’, denuncia el Consell.

A més, el consell assessor de RTVE a Catalunya ha lamentat ‘el menyspreu del Telediario 2 de TVE a la notícia de la manifestació viscuda ahir a Catalunya’. També la federació d’UGT de la corporació ha qualificat de ‘vergonyós’ el tractament informatiu de la manifestació per part de la direcció de TVE’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any