El PP segresta TVE

VilaWeb
Guillem Llin
12.09.2012 - 22:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Es veia a vindre. El PP ha segrestat TVE. No havia estat el millor exemple l’anterior majoria absoluta dels populars (2000-2004). Aleshores, com ara, van entendre la televisió pública com una televisió del partit.

Es veia a vindre. El PP, de democràtic, en té poca cosa. O potser res. La majoria absoluta obtinguda en 2011 li donava llibertat de moviments i era un bon moment per a veure si és un partit polític que finalment se centra (porta anys anant cap al mig i cada vegada està més escorat en les posicions extremes). Era, com dic, una bona ocasió per a veure si han aprés la lliçó de la democràcia. Però no.

No. Perquè de bon començament van canviar la llei per a nomenar el president de TVE. On feia falta consens, ara amb majoria absoluta n’hi ha prou. La majoria absoluta dels populars. I, amb l’estiu, s’han carregat als qui, amb esforç i treball, havien alçat l’audiència des de l’anterior pas del PP per la casa. Periodistes com Juan Ramón Lucas, Ana Pastor o Toni Garrido els han cessats per qüestions ideològiques. Trist, però real.

Però fins aquesta setmana no s’havia vist l’autèntic PP en acció. Dilluns, dia 10, anunciava que tres contertulians ‘d’esquerra’ havien estat acomiadats: Antón Losada, Fernando Berlín i l’ex-director de Público, Jesús Maraña. El mateix dilluns, en Los Desayunos, era entrevistat el ministre espanyol d’Indústria, José Manuel Soria. A la nit, era Mariano Rajoy qui no responia ni una pregunta dels periodistes que havien acudit a entrevistar-lo en horari prime-time.

Dimarts 11 era la presidenta del PP a Catalunya, —més PP!— Alicia Sánchez Camacho, qui advertia de tots els mals haguts i per haver si la gent anava a la manifestació de l’11-S a Barcelona. A la nit, mentre la BBC obria amb la manifestació, TVE la relegava a la 5a notícia (la 12 en l’escaleta de titulars, on no va aparéixer) i en va informar a les 21:21 hores.

Hui, dia 12, s’ha confirmat que Edurne Uriarte, dona del ministre insuficient d’Educació, José Ignacio Wert, ha estat fitxada com a contertulia de Los Desayunos.

Tot aquest cúmul de notícies, totes en la mateixa línia, donen a entendre una cosa: Franco és viu a hores d’ara i la transició a la democràcia va ser una enganyifa monumental. El PP, com Franco, són igual de demòcrates. Pobra democràcia!

PD. També ahir dia 11, la taula del Congrés de Diputats va rebutjar, amb els vots majoritaris del PP, que es debata la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre la TV3 i que havien signat més de 650.000 persones. Ni parlar-ne. Com és evident, al PP li importa un rave l’opinió ciutadana, siga d’una, 10, 100 o 650.000 persones. A les properes eleccions, voteu-los.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any