L’oficialisme del PSC vol que el partit lideri l’oposició a la independència

  • 'Algú ho ha de fer', diu el president de la Fundació Campalans

VilaWeb
Redacció
12.09.2012 - 17:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘El PSC ha de decidir ser el principal partit que articuli els contraris a la independència’, ha demanat Albert Aixalà, el president de la fundació dels socialistes catalans, la Fundació Rafael Campalans, en un article publicat avui. Aixalà opina que si el PSC no articula el discurs unionista, ho farà el PP. ‘Algú ho ha de fer’, ha afegit. I també demana que s’accepti el dret de decidir. ‘Ara bé, en l’exercici d’aquest dret, nosaltres haurem de ser els defensors de la unitat’.

Sobre el PSC, Aixalà diu: ‘O bé es mou, desacomplexadament, cap a les posicions sobiranistes -com fa ICV- assumint que en el seu interior coexisteixin federalistes i sobiranistes; o bé fa l’aposta per ser un partit transversal d’aquells sectors que volen que Catalunya es mantingui dins l’estat espanyol amb un ampli autogovern. I afegeix: ‘El país ha canviat, l’eix de la política catalana s’ha mogut, i el PSC s’ha de posicionar de nou. Tant en el camp del sobiranisme com en el de l’autonomisme/federalisme hi haurà forces de dreta i d’esquerra. I el PSC ha de triar si vol representar al uns o als altres.’

Desafiament dels catalanistes

Aquesta posició contrasta amb la de dirigents destacats del sector catalanista, com els ex-consellers Ernest Maragall i Marina Geli i el batlle de Lleida, Àngel Ros, que es van manifestar ahir per la Diada rere una pancarta amb el lema ‘Catalanya és estat, som Europa’. Vegeu-ne el vídeo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any