Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  12.09.2012  16:00

Artur Mas rebrà divendres una delegació de l'ANC

Forcadell demana a les institucions del parlament que comencin el procés d'independència

Men?ame
 

El president de la Generalitat, Artur Mas, rebrà una delegació de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) aquest divendres a migdia al Palau de la Generalitat. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ja havia confirmat que Mas rebria l'ANC en pocs dies. 

En un comunicat, l'ANC destaca que la manifestació independentista d'aquest Onze de Setembre 'marca un punt de no retorn en el procés d’emancipació català en convertir-se en la major mobilització de la història del país sota el lema inequívocament independentista'.

'Que més del 20% de la població de Catalunya hagi omplert Barcelona amb un clam nítid --el d'assolir la independència per ser un nou Estat--, sense que es produeixi cap incident ni cap detenció, és una mostra inequívoca de la maduresa dels catalans. Una prova clara que la societat catalana està preparada per fer el pas', diu l'entitat. 

Avui Artur Mas ha fet una primera valoració de la manifestació ingent que ha omplert els carrers de Barcelona. I la presidenta del parlament, Núria de Gispert, va felicitar ahir l'ANC per la feina feta, després d'escoltar la petició de la seva presidenta, Carme Forcadell, que va demanar als diputats que comencin el procés cap a l'estat propi.

Forcadell va reclamar també que se celebrés una consulta a tots els municipis i va dir que si Mas convocava eleccions com un plebiscit, l'Assemblea hi donarà suport. La presidenta del parlament va respondre que la classe política catalana escoltaria el clam que s'ha viscut als carrers de Barcelona.