El Periódico converteix un 25% d’indecisos en votants del no a la independència

  • Publica avui una enquesta amb el titular 'Els catalans, dividits a parts iguals davant la independència'

VilaWeb
Redacció
11.09.2012 - 08:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Periódico publica avui els resultats d’una enquesta encarregada al Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública que dóna un 46,4% de ciutadans favorables a la independència en un referèndum. En canvi, tan sols un 22% votaria ‘no’, mentre que un 25,7% no es decanta per cap de les dues opcions i votaria en blanc o s’abstindria. El curiós del cas és que el diari presenta les dades sumant els votants en blanc o abstencionistes com a partidaris del ‘no’, en el que anomenen com ‘la cuina del sondatge’.

A la portada, el diari mostra un gràfic que transforma les dades de l’enquesta en un 49,5% de partidiaris de la independència per un 48% de partidaris del ‘no’. El diari, però, en dóna la culpa al GESOP: ‘L’explicació del GESOP és que el gruix de ciutadans que dubten avui entre el ‘sí’ i el ‘no’ apostarien al final per mantenir els llaços amb Espanya.’

La xarxa ha reaccionat contra aquesta transformació de les dades de l’enquesta i, sobretot, contra un titular que consideren que és manipulador: ‘Els catalans, dividits a parts iguals davant la independència’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any