Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  10.09.2012  20:58

Totes les recomanacions de seguretat per a la manifestació

El departament d'Interior publica tot un seguit de consells

Men?ame
 

Tenint en compte la previsible afluència multitudinària d'assistents a la manifestació de demà a la Diada, el departament d'Interior ha publicat tot un seguit de recomanacions de seguretat. Són les següents:

Abans i durant la celebració de l’esdeveniment

- Abans d’anar-hi estigueu atents a les informacions oficials que emetin les autoritats sobre l’esdeveniment, així com les que apareguin als mitjans de comunicació.

- És important que porteu roba còmoda i adequada a lloc on aneu. Tingueu en compte també que el calçat que porteu us protegeixi bé els peus, ja que és la part del cos on es produeixen la majoria de les ferides.

- Aneu-hi ben hidratats i porteu aigua en ampolles de plàstic.

- Tingueu localitzades les sortides d’emergència o les vies d’evacuació i estigueu atents a les indicacions del personal de seguretat.

- Si aneu acompanyats o en grup, acordeu un punt de referència on tornar-vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu.

- Si aneu amb nens porteu-los a coll o de la mà. Estigueu pendents de la gent gran i de les persones amb impediments.

- Porteu la documentació a sobre. En el cas dels nens, gent gran i discapacitats psíquics prepareu una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte, i feu que la portin en un lloc visible per si es perden.

- En entrar o sortir no us atureu davant de les portes ni als passadissos.

- En concentracions massives a l'exterior, si teniu la sensació d'estar atrapats o sense sortida possible, busqueu una ubicació alternativa on pugueu localitzar una via d'evacuació.

- No pugeu a les baranes, reixes o d’altres elements inestables que puguin ser perillosos.

- Una vegada finalitzat l’esdeveniment, abandoneu el lloc de forma ordenada, respectant l’ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat. No oblideu els vostres objectes personals.


En cas d’emergència

- Mantingueu la calma i estigueu atents a les indicacions dels serveis d’emergència. Si sou en un recinte tancat no feu servir els ascensors.

- Dirigiu-vos a les sortides pels llocs indicats sense aturar-vos. En cap cas torneu enrere.

- Eviteu cridar, córrer o empènyer els altres, ja que podríeu provocar situacions molt perilloses per a la gran quantitat de persones que n’hi ha concentrades.

- Una vegada estigueu en una zona segura, si no trobeu alguna persona informeu-ne els serveis d’emergència.

- En cas d'emergència, si truqueu al 112 des d'un telèfon mòbil i no us dóna senyal, pot ser que les línies estiguin saturades: busqueu un telèfon fix per fer la trucada.

Men?ame