Quebec, Escòcia i Catalunya són un eix independentista mundial segons el principal diari canadenc

  • Diu que als tres països els sobiranistes no poden guanyar un referèndum i tenen com a pla B guanyar més poder amb l'amenaça de la independència

VilaWeb
Redacció
06.09.2012 - 17:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Globe and Mail, el principal diari del Canadà, publica avui un article on diu que gràcies a la victòria del Partit Quebequès en les recents eleccions, Quebec passa a formar part d’un eix sobiranista mundial on també hi són Escòcia i Catalunya. El Globe and Mail, que s’imprimeix a Toronto té una posició històrica de molta duresa contra el nacionalisme quebequès.

Això explica el to de l’article. En el mateix els seus autors afirmen que en cap dels tres països guanyaria un referèndum independentista però que en tots tres països els nacionalistes usen la independència per a aconseguir més poder polític i fiscal. L’article inclou equivocacions flagrants com ara dir que des del 2006 Catalunya és reconeguda per l’estat espanyol com a nació. 

Però crida l’atenció que la definició de l’eix inclogui ja Catalunya, fins fa poc absent en estudis o comentaris com aquest.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any