Notícies

Dijous  06.09.2012  17:06

Quebec, Escòcia i Catalunya són un eix independentista mundial segons el principal diari canadenc

Diu que als tres països els sobiranistes no poden guanyar un referèndum i tenen com a pla B guanyar més poder amb l'amenaça de la independència

Men?ame
 

El Globe and Mail, el principal diari del Canadà, publica avui un article on diu que gràcies a la victòria del Partit Quebequès en les recents eleccions, Quebec passa a formar part d'un eix sobiranista mundial on també hi són Escòcia i Catalunya. El Globe and Mail, que s'imprimeix a Toronto té una posició històrica de molta duresa contra el nacionalisme quebequès.

Això explica el to de l'article. En el mateix els seus autors afirmen que en cap dels tres països guanyaria un referèndum independentista però que en tots tres països els nacionalistes usen la independència per a aconseguir més poder polític i fiscal. L'article inclou equivocacions flagrants com ara dir que des del 2006 Catalunya és reconeguda per l'estat espanyol com a nació. 

Però crida l'atenció que la definició de l'eix inclogui ja Catalunya, fins fa poc absent en estudis o comentaris com aquest.