Un grup hacker afirma haver obtingut dades de milions d’usuaris d’Apple que recopilava l’FBI

  • AntiSec, vinculat a Anonymous, vol denunciar el poder que té l'agència nord-americana respecte a la identitat dels usuaris

VilaWeb
Redacció
04.09.2012 - 17:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El grup de hackers AntiSec, vinculat a Anonymous i Luzlsec, afirma que ha aconseguit extreure informació privada de dotze milions d’usuaris d’Apple d’un ordinador que pertanyia a un membre de l’FBI, que els hauria recopilat. En un comunicat, AntiSec diu que ha fet públic un milió d’aquests dotze milions d’identificadors (unique device identifiers o UDID) de dispositius iPhone i iPad en possessió de l’agent de l’FBI.

L’UDID és un codi que presenta qualsevol dispositiu mòbil de la marca Apple i inclou la informació bàsica de l’usuari com el nom i l’adreça, el codi postal i el número de telèfon, entre més.

Segons que afirmen els hackers, les dades, les van robar de l’ordinador portàtil Dell d’un agent de l’FBI, aprofitant una vulnerabilitat de Java, el mes de març passat. L’FBI no ha confirmat ni desmentit si tenien en poder seu els milions d’identificadors d’Apple ni si havien estat robats.

Per AntiSec, es tracta d’una manera de demostrar l’enorme poder que té l’FBI sobre la identitat dels usuaris i que atempta contra la llibertat personal: ‘La gent està frustrada, sent que el sistema els manipula més que mai. Mai no subestimis el poder de la gent frustrada’, diuen al comunicat. També acusa Apple de configurar i conservar aquestes dades, que corren el risc d’ésser utilitzades per tercers.

La web The Next Web ha creat un sistema per comprovar si un codi UDID concret és a la llista feta pública per AntiSec.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any