Pressió municipal a Mas perquè declari la independència abans de dos mesos

  • Regidors de CiU se sumen o promouen les mocions a Calldetenes i Sant Pere de Torelló

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.09.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La pressió municipal al president Artur Mas perquè declari la independència o comenci el procés que la faci possible no s’atura. Primer van ser les consultes populars, que van crear un espai de treball pròpiament local; després va ser la creació de l’Associació de Municipis Independentistes (AMI), que ja suma 526 ajuntaments, i ara són desenes de batlles i regidors, molts de Convergència i Unió, que a redós de l’Assemblea Nacional Catalana reclamen a Mas que faci un pas per proclamar la independència com més aviat millor.

Ahir van ser els plens municipals de Sant Pere de Torelló i de Calldetenes els que van aprovar una moció (pdf) de declaració d’independència de Catalunya. La moció té dos pilars: d’una banda, s’insta el Parlament de Catalunya a declarar unilateralment la sobirania nacional en els propers dos mesos i, d’una altra, declara Sant Pere de Torelló primer territori català lliure.

L’Ajuntament de Sant Pere de Torelló, amb deu regidors d’Entesa-AM (adherida a ERC) i un de CiU, va aprovar la moció en un ple extraordinari, obert a la població, per unanimitat. Seguint l’exemple de Sant Pere, Calldetenes, on governa CiU amb la CUP, va portar al ple municipal la moció, impulsada pel grup d’ERC, que és a l’oposició; i va comptar amb el suport d’aquests tres partits.

Aquest cap de setmana passat els batlles d’Arenys de Mar i Arenys de Munt, Estanislau Fors (CiU) i Josep Manel Ximenis (CUP), juntament amb la batllessa de Sant Iscle, Núria Sans (CiU), van aprofitar el pas de la Marxa cap a la Independència de l’ANC pels tres muncipis per a signar una carta adreçada al president de la Generalitat, Artur Mas, on li demanen que comenci el procés de secessió de Catalunya respecte d’Espanya.


Sant Pere de Torelló, declarat ‘territori català lliure’

Calldetenes es declara territori català lliure amb els vots d’ERC, CiU i CUP

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any