COM Ràdio passa a ser la Xarxa

  • El programa l'Internauta, de VilaWeb, s'emetrà el divendres a la nit a través de les cent cinquanta emissores associades

VilaWeb
Redacció
03.09.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui, coincidint amb la nova temporada, l’emissora COM Ràdio passa a dir-se la Xarxa. La nova marca vol englobar tots els mitjans de la Diputació de Barcelona i coordinar totes les emissores de ràdio local associades. En aquest sentit, es vol seguir el model que ja funciona amb la Xarxa Audiovisual Local de televisions municipals. La Xarxa serà el punt de partida de la plataforma multimèdia de la Diputació per donar suport als mitjans locals.

El llançament de la Xarxa coincideix amb el començament d’una nova temporada radiofònica, en la qual tindran un notable protagonisme les coproduccions entre la nova marca de la Diputació de Barcelona i les emissores locals. El 40% dels continguts seran produccions de tretze emissores locals, com les de Manlleu, Vic, Granollers, Arenys de Mar, Mataró, Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Olesa de Montserrat, Vilafranca del Penedès, Constantí i Amposta.

Magazín matinal amb Alfred Rodríguez Picó

De dilluns a divendres, el conegut meteoròleg i comunicador científic Alfred Rodríguez Picó presentarà de 10.00 a 13.00 ‘Picó.cat’, un programa que combinarà la divulgació amb l’entreteniment a través d’un ampli ventall de seccions a càrrec d’especialistes.

Lluís Gavaldà, Miqui Puig i Jordi Llavina

Durant la temporada 2012-2013, seguint la línia d’aquest estiu, les produccions locals representaran quasi el 40% dels continguts de la graella. Des de Constantí Ràdio, el cantant Lluís Gavaldà conduirà diàriament, de 15.00 a 16.00, l’espai musical ‘Celobert’. Al seu torn, el músic Miqui Puig continuarà al capdavant de ‘Can Tuyus’, una producció de Ràdio Granollers en antena a les tardes d’aquest estiu, que es podrà escoltar diàriament de 0.00 a 2.00 de la matinada. I els diumenges, de 22.00 a 23.00, l’escriptor Jordi Llavina presentarà des de Ràdio Vilafranca el programa literari ‘L’última troballa’, un espai que va néixer com un programa televisiu de la XTVL i que sumarà, per tant, el vessant radiofònic.

L’Internauta, a la Xarxa

Una altra novetat de la Xarxa és que a través de les cent cinquanta emissores s’emetrà també l’Internauta de VilaWeb, el dissabte de dotze a una de la matinada. L’Internauta es va emetre del 1995 al 2010 en la sintonia de Catalunya Ràdio, conduït per Jordi Vendrell i, després de la seva mort, per Vicent Partal. Des del setembre del 2010 s’emet en podcast des de VilaWeb, i la temporada passada també a través de trenta emissores de ràdio locals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any