Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  02.09.2012  06:00

Les illes Malvines aproven fer un referèndum el març de 2013 sobre la sobirania

El territori britànic és reclamat per l'Argentina

Men?ame
 

El consell executiu de les illes Malvines (Falkland, en anglès) ha aprovat convocar un referèndum el març de 2013 sobre la sobirania de l'arxipèlag, per 'resoldre la qüestió de l'estatus polític'. La comissió electoral del Regne Unit, segons el consell, ajudarà en el desenvolupament i en la forma que adoptarà la pregunta que se sotmetrà a consulta. 'El vot s'ha planejat per al març de 2013 i el dia exacte, el determinarà el cap de l'executiu, Keit Padgett, en consulta amb els membres de l'assemblea legislativa', explica en un comunicat el consell. La intenció, diu Padgett, 'és enviar un missatge a la comunitat internacional'.

Al referèndum, hi podran participar els habitants més grans de divuit anys que resideixin legalment a les illes. 'Una vegada que es verifiquin els vots, les paperetes de totes les circumscripcions es barrejaran i el resultat s'anunciarà com un vot de tota l'illa', detalla la nota.

L'Argentina reclama al Regne Unit la sobirania de les illes Malvines, annexionades el 1833. El 1982, tots dos països van entrar en una guerra per l'arxipèlag que es va saldar amb la mort de 649 militars argentins, 255 de britànics i tres civils.