El vídeo de l’Onze de Setembre

  • S'ha presentat al matí al Teatre Principal d'Arenys de Mar

VilaWeb
Redacció
01.09.2012 - 12:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui s’ha presentat al Teatre Principal d’Arenys de Mar el vídeo de convocatòria de la manifestació de l’11 de setembre de l’Assemblea Nacional de Catalunya. A la presentació hi havia Muriel Casals, d’Òmnium, i el realitzador de la peça, l’arenyenc Lluís Danés. També hi eren els batlles d’Arenys de Mar i d’Arenys de Munt.

Casals ha recordat la manifestació del 10-J i ha dit que el que es va convocar com una protesta, de fet va esdevenir una proposta, la de proclamar la independència de Catalunya. La presidenta d’Òmnium ha afirmat que el gran canvi dels darrers anys és que el país ha assumit que no pot continuar dins d’Espanya, perquè el projecte nacional espanyol no admet la pluralitat.

El realitzador del vídeo, Lluís Danés, ha negat irònicament que la seva col·laboració fos desinteresada: ‘És interessada perquè vull viure en un país lliure, i això m’interessa.’

També ha intervingut Ignasi Termes, de l’ANC, que ha dit que el vídeo posa la ‘pell de gallina’ i ha donat notícia de la mobilització, tot dient que el nombre d’autocars contractats a tot el país supera ja el màxim històric que mai cap mobilització hagi aconseguit.

Al vídeo apareixen els ex-presidents del Parlament de Catalunya Joan Rigol i Ernest Benach; l’ex-president d’ERC, Jordi Carbonell; el cantant Lluís Llach; la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals; els filòsofs Josep Maria Terricabras i Xavier Rubert de Ventós; les actrius Montserrat Carulla, Sílvia Bel i Txe Arana; el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet; els directors Joel Joan i Oriol Broggi; els músics Gerard Quintana i Joan Reig; el catedràtic Ferran Requejo; els periodistes Jordi Basté i Rita Marzoa, i la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell.

La presentació del vídeo s’ha fet a Arenys coincidint amb el pas de la Marxa per la Independència a la vila i, alhora, pels orígens familiars del poeta Salvador Espriu, de qui es recita una part de la seva obra ‘La pell de brau’.

Vegeu la versió del vídeo amb subtítols en anglès.

Vegeu la versió del vídeo amb subtítols en castellà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any